Italian kielen kielioppi

Aakkoset

Artikkelit

Substantiivit

Adjektiivit

Persoonapronominit

Possessiivipronominit

Säännöllisten verbien preesens

Epäsäännölliset are-verbit

Essere-verbin taivutus

Avere-verbin taivutus

italia-jpg

muchacha-italiana-viene-casarse-stars-livia-brito-and-jose-ron

Oletko lähdössä Italiaan? Pikavisiitti auttaa sinut matkaan. Haluatko opiskella italiaa enemmänkin? Italian peruskurssi on sopiva vaihtoehto, ja sitä käyttivät Talo Italiassa -kilpailijatkin. Molemmissa tutustut myös italialaiseen tapakulttuuriin, josta löytyy lisää Tavat ja kulttuuri- sekä Ruokakulttuuri-osioissa. Abitreenit sopii myös kertaamiseen.

italia-jpg

Italian peruskurssi

florence-italy

Talo Italiassa -sarjan kilpailijat opiskelivat tämän kussin avulla italian perussanaston ja kieliopin. Kurssi lähtee liikkeelle aivan alkeista, mutta etenee kattamaan lähes lukion oppimäärän, joten se sopii myös kielen alkeet taitaville.

Kurssi perustuu Talo Italiassa -sarjan verkko-opiskelumateriaaliin. Sen pohjana on dialogien muotoon kirjoitettu jatkokertomus. Sanastoa ja ilmaisuja sekä kielioppia harjoitellaan runsaiden tehtävien avulla, puheenymmärtämistä audio- ja videotehtävien avulla. Pitkin kurssia on myös tenttejä, joiden avulla voi testata omaa oppimistaan. Lisäksi joka osassa tutustutaan italialaiseen tapakulttuuriin.

italia-jpg

Italia – Kieli ja kulttuuri

View on Grand Canal and Santi Apostoli Church from Rialto Bridge

Opi italiaa mielenkiintoisella tavalla.
“È necessario imparare tanto a lungo quanto a lungo si vive.”
Blogi italian kielen opiskelijoille ja Italian kulttuurista kiinnostuneille.
Blogiin on koottu linkkejä kielen ja kulttuurin eri alueilta.
Blogi sisältää myös Italian matkakuvia sekä opiskeluvinkkejä.
Benvenuti a tutti!

Downolad Italian kielioppi 

Grammatica italiana su base finlandese

viva_litalia

pdf download

Cerca che ti ricerca ho trovato in rete questo prezioso materiale messo a disposizione dalla dott.ssa Marja Härmänmaa direttamente sulla pagina del suo blog https://marjaharmanmaa.com/ : per la gioia di tutti i finnofili che intendessero scaricarsi gratuitamente una buona grammatica finlandese – su base finlandese + esercizi + correzione agli esercizi ( >> Se non disponi di un lettore reader per visualizzare il contenuto, clicca qui ) Linkkien takaa löydät omaa opetustani ja opiskelijoitani varten kirjoittamani italian normatiivisen kieliopin, kieliopin harjoituksia sekä harjoitusten vastaukset. 
italia-jpg

Gummeruksen peruskielioppikirjat ovat selkeä ja havainnollinen esitys eri kielten keskeiseen kielioppiin. Kirjoissa opetellaan kielioppirakenteet, niiden käyttö ja merkitykset havainnollisella ja selkeällä tavalla. Huolellisesti valittu ja monipuolinen sanasto tukee ja edistää oppimista. Kielioppikirjat soveltuvat opiskelun tueksi eri asteiden oppilaitoksiin ja itseopiskeluun.

Jokaiseen kielioppiin liittyy erillinen harjoituskirja, jonka avulla voi harjoittaa omaa kielitaitoaan monipuolisesti ja tehokkaasti. Gummeruksen kielioppikirjojen sarjaan kuuluvat englannin, espanjan, italian, ranskan, ruotsin ja venäjän peruskieliopit ja harjoituskirjat.

italia-jpg

Bella vista 1 – 2

Bella vista 1 on näköala kauniiseen Italiaan. Se esittelee Italian kielen, kulttuurin ja italialaisten elämän. Bella vista 1 sisältää italian kielen alkeet ja perusteet. Se soveltuu erityisesti aikuisille, mutta myös lukion B3-kieleen (kurssit 1 – 3). Aihepiirit kattavat arkikielen tilanteita ja sanastoa. Kielioppi on integroitu kappaleisiin asteittain syventäen. Kulttuuri- ja maantuntemustiedot on esitetty kiinnostavasti ja kattavasti.

Kirjan muuttumattomiin lisäpainoksiin painetaan vuodesta 2012 lähtien ISBN-koodi 9789526307923. Koodin muuttuminen johtuu kustantajan vaihtumisesta SanomaPro:ksi. Aiemmin kirjaa on painettu ISBN-koodilla 9789510338858. Kirjan sisältö on kuitenkin täysin sama kustantajan ja ISBN-koodin vaihtumisesta huolimatta.

italia-jpg

 Vinkkejä italian kielen opiskeluun ilmaiseksi

Onko teilläkin haaveena saavuttaa joskus jokseenkin sujuva italian kielen taito?

Ja olette oikeassa paikassa, sillä se on tässä allekirjoittaneellakin ollut ja on edelleen ikuisena projektina enemmän tai vähemmän useamman viime vuoden ajan.

Keskityn tässä postauksessa perinteisten kielikurssien ulkopuoliseen opiskeluun ja vaihtoehtoisiin/ilmaisiin menetelmiin, ja painotus on enimmäkseen teille, joilla on jonkinlainen alustava pohja italian kielen kanssa. Aiemmin olen kirjoittanut blogiini myös kielikurssikokemuksestani Venetsiassa viime lokakuulta.

Tässä siis muutama vinkki, miten italian kieltä voi opiskella ja ylläpitää ilmaiseksi:

Duolingo-mobiilisovellus

Treenaa italian kieltä missä ja milloin vain – bussimatkalla, lounastauolla, illalla ennen nukahtamista… Tämän ilmaisen sovelluksen voi aloittaa myös aivan alkeista kuten itse tein, ja omaa tahtia edetä eteenpäin. Duolingo kehittää luetun- ja kuullunymmärtämistä sekä kirjoittamista yksittäisin sanoin ja lausein monipuolisten tehtävien avulla. Jatkuva harjoittelu on kuitenkin tärkeää, sillä oma edistymisesi ottaa takapakkia, jos jätät muutaman päivänkin väliin ja näin joudut kertaamaan jo opittua yhä uudelleen ja uudelleen. Kertaaminenhan on toki hyväksi, mutta kun käyt läpi kodin sanastoa 50:ttä kertaa, alkaa spazzolino ja asciugamani jo pikku hiljaa tulla korvista! Eipä siinä, itse olen edennyt hyvn hitaasti silloin tällöin tämän sovelluksen parissa ja tällä hetkellä sen mukaan puhun italiaa 41-prosenttisesti 🙂

Youtube-videot tekstityksillä

Mitä Youtubesta EI nykyään löytyisi? Hauskojen kissavideoiden sijaan voi välillä tehdä jotain kehittävääkin (vaikka rakastan itsekin kissoja!) ja hyödyntää luppoaika opettelemalla vierasta kieltä. Ennen Italiaan muuttoa löysin Italiano Automatico-kanavan, jossa hyväntuulinen Alberto-niminen kielimestari vannoo myös kertaamisen ja keskittymisen nimiin. Videoita löytyy monentasoisille oppijoille ja aiheita laidasta laitaan. Tässä esimerkkinä video italialaisten elekielen käytöstä:

italia-jpg

Kielikurssit

Miksi opiskella italiaa Italian kulttuuri-instituutissa?
• opit kieltä italialaisessa ilmapiirissä
• kurssit vastaavat eurooppalaisen viitekehyksen eri taitotasoja
• opettajina toimivat syntyperäiset italialaiset opettajat, jotka osaavat suomea ja joilla on pätevyys ja kokemus opettamisesta
• voit saada apurahoja ja alennuksia italian kielen kursseista Italiassa
• voit lainata italialaisia kirjoja, lehtiä ja elokuvia instituutin kirjastosta
• instituutin tapahtumista tiedotetaan myös kurssilaisille
italia-jpg

Progetto Gunemberg

12438972_910180435765182_3297156470563508434_n

Corsa con cani da slitta (husky)- FIN

Project Gutenberg offers over 53,000 free ebooks: choose among free epub books, free kindle books, download them or read them online.
.
We carry high quality ebooks: Most Project Gutenberg ebooks were previously published by bona fide publishers. We digitized and diligently proofread them with the help of thousands of volunteers.
.

.
Per i libri in lingua italiana >> http://www.gutenberg.org/browse/languages/it
.
Per i libri in lingua finladese >> http://www.gutenberg.org/browse/languages/fi

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :
.
Il Progetto Gutenberg (Project Gutenberg, noto anche con l’acronimo PG) è un’iniziativa avviata dall’informatico Michael Hart nel 1971 con l’obiettivo di costituire una biblioteca di versioni elettroniche liberamente riproducibili di libri stampati, oggi chiamati eBook.
.
Il progetto Gutenberg è la più antica iniziativa del settore. I testi disponibili in questa biblioteca libera sono per la maggior parte di pubblico dominio, o in quanto mai coperti da diritto d’autore o da copyright, o in quanto decaduti questi vincoli.
.
Sono disponibili anche alcuni testi coperti da copyright ma che hanno ottenuto dagli autori il permesso alla nuova forma di pubblicazione.
.
Il progetto prende il nome dal pioniere tedesco della stampa a caratteri mobili del XV secolo Johannes Gutenberg. Negli ultimi anni il Progetto ha potuto avvalersi di Internet e nel luglio 2012 vantava nella propria collezione oltre 40.000 libri

italia-jpg

Italian kielen opiskelu

Italian kielen opiskelun tarkoituksena on antaa opiskelijoille hyvä suullinen ja kirjallinen kielitaito sekä perehdyttää heidät Italian kirjallisuuteen, historiaan ja kulttuuriin. Opinnoissa tutustutaan usein lisäksi myös kielen kehitykseen, italialaiseen kielentutkimukseen sekä klassiseen kirjallisuuteen.

Mikäli et löytänyt yllä olevista koulutuksista sinulle sopivaa, voit miettiä verkko-opiskelua yhtenä vaihtoehtona. Italian kulttuuri-instituutti tarjoaa luettelon verkkosivuista, joilta saa hyödyllistä tietoa italian opiskelusta verkossa

italia-jpg

Italian kielen peruskurssiItalian kielen peruskurssiItalian kielen peruskurssi

20 tuntia viikossa (n. 45 min/tunti)
Tätä kurssia on mahdollista seurata läpivuoden ja joka tasolla. Tämä on suosituin kurssimme ja sopii erittäin hyvin melkein kaikille. Oppituntien aikana käydään läpi kaikki italian kielen muodot.

Alku: joka 2 viikkoa
Kesto:2-24 viikkoa
Oppitunnit: 44 tuntia päivässä, 20 viikossa
Henkilökohtaista opetusta: jokaisella tasolla
Oppilasmäärä luokassa: max.12 oppilasta joka luokassa

italia-jpg

.

Italian kielen opiskelija voi valita toisen kahdesta eri linjasta:
A. Italian kieli (perus- ja aineopinnot) tai
B. Italian kieli ja kulttuuri (perusopinnot).

italia-jpg
 .

Romanica on kielikoulu, jonka päämääränä on Italian kielen levittäminen: se on paras kohde niille, jotka haluavat aloittaa tai jatkaa Italian kielen opiskelua tutustuen samalla italian kulttuuriin.

1998 lähtien Romanica järjestää Italian kielen ja kulttuurin kursseja kaikille ulkomaalaisille, iästä ja kansallisuudesta riippumatta. Romanica tarjoaa myös hauskan, mielenkiintoisen ja täynnä yllätyksiä olevan vapaa-ajanohjelman.

Romanica sijaitsee Modenassa, vanhankaupungin keskustassa: koulun aulat kattofrescoineen 1700-luvun palazzossa ovat vain lähtöpiste, josta käsin opiskelijamme voivat tutustua vanhan ja ihastuttavan  kaupunkimme jokapäiväiseen elämään.

italia-jpg

Italia Kielikoulutus – Oulun yliopisto

Italian kursseja tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa.

Ks. Kieliopinnot avoimina yliopisto-opintoina

Italian kurssit

905006Y Italian alkeiskurssi I
905007Y Italian alkeiskurssi II
905008Y Italian jatkokurssi I
905009Y Italian jatkokurssi II
905004Y Italian jatkokurssi III
905005Y Italian kielen keskustelukurssi
906100Y Cultura e società italiana – italian kulttuuri- ja maantuntemus

Itseopiskelukurssit:

905012Y Italian teksti- ja puhekurssi 1
905013Y Italian teksti- ja puhekurssi 2
905016Y Italian teksti- ja puhekurssi 3
905017Y Italian kieliopin kertauskurssi 1
905018Y Italian kieliopin kertauskurssi 2
905015Y Talouselämän italiaa
905014Y TANDEM italia – suomi
905010Y Tekstikurssi: Käännöksiä suomesta italiaan – 2 op

italia-jpg

Materiale didattico + Risorse online

LINGUA ITALIANA ::

https://www.facebook.com/notes/caff%C3%A8-italiano-per-amici-finlandesi-e-studiosi-in-pantofole/lingua-italiana-per-stranieri-materiale-didattico-risorse-online/606409669491137

italia-jpg

SIIRRY KATSOMAAN >>>TALO ITALIASSA

1/13. Tuhat hakemusta. Kymmenen valittiin super-kielikurssille. Noin tuhannen hakijan joukosta valikoitui ryhmä, jossa jokaisella on oma tarinansa. Juontaja Ella Kanninen. Opiskele mukana: oppiminen.yle.fi/italia (U).

Kesto: 00:42:00
TV-kanava: Yle Teema

Giornali italiani ON LINE !

http://parliamoitaliano.altervista.org/giornali-italiani-online/

italia-jpg

Risorse didattiche.

ONE WORLD ITALIANO

Apprendimento della lingua italiana come lingua straniera attraverso l’offerta gratuita di un corso di lingua, una grammatica e diversi  esercizi interattivi, una sezione di vocabolario ed una sulla cultura italiana.

http://www.oneworlditaliano.com/

italia-jpg

ALIAS: italiano per stranieri

Approccio alla lingua italiana per allievi stranieri. Il progetto nasce dalla collaborazione tra l’Università Ca’ Foscari e il MPI e ha come principale obiettivo la ricerca sull’italiano come L2 e la formazione dei docenti che hanno allievi stranieri. All’interno del sito è disponibile una gran quantità di materiali e strumenti di pratico impiego e direttamente prelevabili, utili per la formazione e la didattica. E’ presente inoltre una funzione di help online e un forum.

http://www.itals.it/articolo/alias-approccio-alla-lingua-italiana-allievi-stranieri

italia-jpg

BBC LEARN ITALIAN

Portale della BBC, offre una quantità di risorse per l’apprendimento e insegnamento dell’ italiano L2, per utenti anglofoni, è commentato in lingua inglese

http://www.bbc.co.uk/languages/italian/index.shtml

italia-jpg

BENVENUTI NELLA SCUOLA ITALIANA

A cura di Zanichelli editore, una variegata miscellanea di materiali da prelevare ed impiegare con gli alunni stranieri: da una serie di schede riguardanti l’area storico-geografica, a poster con le formule di uso comune nelle diverse lingue, da scaricare, stampare ed appendere in classe.

http://www.zanichelli.it/benvenuti/index.html

italia-jpg

COURS D’ITALIEN

Piccolo corso online di italiano per studenti francofoni

http://www.edelo.net/italie/cours.htm

italia-jpg

DENTRO L’ITALIANO

Online sul sito web di RAI International, nell’orbita del progetto “Italica”, un corso interattivo di italiano per stranieri. Il corso si articola in in 72 lezioni divise in tre livelli (principiante, intermedio, avanzato) e si rivolge agli utenti di lingua inglese, francese, tedesca, spagnola, portoghese.

http://www.italica.rai.it/lingua/corso.htm

italia-jpg

DIDATTICA E CLASSI PLURILINGUE

Bollettino quadrimestrale online rivolto agli insegnanti di lingua, contiene contributi teorico-pratici utili nella prassi didattica all’interno di classi con alunni stranieri

http://www.associazione-ilsa.it/associazione/chi-siamo/13.html

 

italia-jpg

DUEPAROLE

Informazione accessibile a tutti in questo “mensile di facile lettura” che parla una lingua molto chiara, semplice e precisa e si rivolge a coloro che hanno bisogno di testi molto leggibili e comprensibili (studenti stranieri e della scuola dell’obbligo, o persone con difficoltà di tipo cognitivo o strumentale…).A scrivere i testi di dueparole è un gruppo di linguisti, giornalisti, insegnanti e laureati in Lettere dell’Università di Roma “La Sapienza”.

http://www.dueparole.it/

italia-jpg

IL SITO DEL VERBO

Tutto ciò che avresti voluto sapere sul verbo, con eserciziari e un coniugatore di verbi irregolari

http://www.italian-verbs.com/verbi-italiani.php

italia-jpg
IMPARIAMO L’ITALIANO
 .
Una nutrita serie di esercizi online di grammatica (morfologia e sintassi) con possibilità di verifica e in livello elementare od avanzato, oltre a lessico, modi di dire, risorse video ed audio

IN ITALIA

L’Italia e l’italiano in un sito dedicato agli stranieri da Rai Educational in collaborazione con il MPI. Online le puntate già trasmesse in tv e, da svolgere, le relative attività, oltre a schede di riepilogo linguistico-grammaticale e una guida alla conoscenza del territorio (Cartoline dall’Italia).

http://www.initalia.rai.it/

italia-jpg

IO PARLO ITALIANO

Corso di italiano per immigrati, sono online le quaranta lezioni del corso trasmesse da RAI Educational; il materiale, organizzato per area, è scaricabile in formato compresso.

http://www.educational.rai.it/ioparloitaliano/corso.htm

italia-jpg

ITALIAN ELECTRONIC CLASSROOM

Curata dal Centro Studi Italiani, una classe virtuale dedicata agli studenti e ai docenti di italiano L2: grammatica, vocabolario, pronuncia della lingua italiana ed elementi di cultura sono presentati in chiare schede corredate da esercizi.

http://www.locuta.com/classroom.html

italia-jpg
ITALIANO L2
Un progetto dell’IRRE Toscana con corsi di formazione in presenza per docenti. Nella sezione materiali è disponibile materiale di consultazione e materiale didattico da impiegare in classe. E’ possibile inoltre, previa registrazione gratuita, partecipare ad un forum.

http://www.irre.toscana.it/italiano_l2/

italia-jpg

ITALIANO PER LO STUDIO

Da un progetto promosso dal Dipartimento di Italianistica dell’Università di Parma una banca dati di materiale didattico facilitato per gli alunni stranieri (organizzato secondo ordini di scuola e area disciplinare), oltre a contributi di approfondimento su aspetti della didattica dell’italiano L2 e un servizio di consulenza gratuita per insegnanti, studenti, operatori del settore.

http://libroblog.altervista.org/testi-semplificati-argomenti-generali/

italia-jpg

MATDID

Materiali didattici per corsi di lingua e cultura italiana per stranieri. All’interno del sito una raccolta di test ed esercizi suddivisi per fasce di livello, da da leggere/fare online o stampare e utilizzare con alunni stranieri, ma non solo… A cura di Roberto Tartaglione e Giulia Grassi (Scuola d’Italiano Roma).

http://www.scudit.net/mdindice.htm

italia-jpg

 

SOCIETA’ DANTE ALIGHIERI

Lingua e cultura italiana: corsi per stranieri e materiali online (lezioni audio, test di italiano)

http://ladante.it/

italia-jpg

TEACH YOURSELF ITALIAN

Corso online di italiano, commentato in lingua inglese offre per ogni argomento una parte teorica ed una pratica, con esercizi da fare online o da stampare

https://www.amazon.co.uk/Teach-Yourself-Italian-Book-Languages/dp/0340866942

italia-jpg